Legotillverkning när den är som bäst!

 
W foretaget

Surte Mekaniska Verkstad
- ett anrikt företag med ambitioner

Redan på 50-talet var Surte Mekaniska Verkstad igång med tillverkning av ergonomiska hjälpmedel för lastvagnsindustrin. Under mer än ett halvt sekel har vi försett två välkända svenska lastvagnstillverkares auktoriserade verkstäder – världen över - med specialanpassade domkrafter.

År 1982 innebar en nystart för företaget. Med nya NC-maskiner ökade tillverkningskapaciteten och utvecklingsmöjligheterna. Idag utgör legotillverkning baserad på högteknologisk svarvning, fräsning och svetsning ca 50 procent av vår verksamhet.

Branschen utvecklas hela tiden och vi är måna om att vara med i frontlinjen. Även om vår verksamhet till stor del riktat sig mot lastvagnsindustrin så har våra produkter visat sig vara mycket användbara också inom övrig industri. Vi jobbar gärna med kundspecifika lösningar och kan vara med hela vägen från idé och konstruktion (CAD) till att leverera den färdiga slutprodukten.

En av våra ambitioner är att hålla hög och jämn kvalitet  på vårt arbete – både på utförandet och slutresultatet. Därför är det en självklarhet att vi är certifierade enligt ISO 9001:2008. Vi är också miljöcertifierade enligt ISO 14001:2004.

Vanligtvis är vi sex medarbetare i våra moderna lokaler på Rollsbo Industriområde. Vid behov utökar vi  personalstyrkan.

Välkommen till oss med både stora och små uppdrag!

 

 

 

 

Surte Mekaniska produkter

Bvl 208 svs

Växellådslyft  BVL SV
Praktisk lyft för demontering av växellådor etc

Smv100ehes

SMV100 EHE
Höj och sänkbart aggregatstativ

Hjullyft SMV-110 D
Ergonomisk hantering av stora hjul

Smv 110 ds
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Truckgatan 2, 442 40, Kungälv | Tel 0303-915 50 | info@surtemek.se
Logga in | Design: iByrån | Webbyrå: Wepic Visions